Umjetnički paviljon najavljuje Giacomettija i uvodi godišnju ulaznicu

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Umjetnički paviljon u Zagrebu je u povodu svoje 118. godišnjice uveo godišnju ulaznicu, s kojom će posjetitelji moći posjetiti sve izložbe koje će se u tom atraktivnom izložbenom prostoru održati iduće godine, među kojima je i ona proslavljenog švicarskog kipara Alberta Giacomettija.

Odluku o uvođenju ulaznice, koja će vrijediti za ukupno pet planiranih izložbi, Umjetnički paviljon objašnjava “složenošću financijske situacije u kojoj se nalazi većina građana, te sukladno tome njihove nemogućnost konzumiranja kulturnih sadržaja u punini koja bi zadovoljila željele i potrebe”.

Veliki međunarodni projekt koji priprema Umjetnički paviljon donosi Giacomettijeva remek-djela, među kojima je i slavna skulptura “Čovjek koji hoda”.

Riječ je o skulpturi koja do danas drži prvo mjesto na ljestici najskupljih skulptura ikada prodanih na aukciji – aukcijska kuća Sothebys ju je prije nekoliko godina prodala za 67 milijuna dolara, ističe se u najavi Umjetničkog paviljona.

Godišnja ulaznica će u prodaji u ograničenim količinama biti do 29. siječnja, a njome se ostvaruje i popust na sve pojedinačne ulaznice za aktualnu izložbu “Kolekcija Pavlja Beljanskog: biseri moderne”. Na toj se izložbi može vidjeti i slavno djelo Vlaha Bukovca “Velika Iza”, te remek-djelo jednog od najvažnijih slikara srpske moderne umjetnosti, Save Šumanovića “Doručak na travi”.

 

Komentiraj