Umjesto u samoizolaciji, zatečeni na gradilištu, u policijskoj upravi, na benzinskoj postaji

U proteklih tjedan dana zabilježeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana, izvijestila je u petak primorsko-goranska policija.

Najveći broj prekršitelja zabilježen je na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, a na području Opatije u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečeno je četiri kosovska državljana. Unatoč određenoj mjeri samoizolacije na području Osječko-baranjske županije, oni su u više navrata odlazili u Opatiju obavljati građevinske poslove.

U Opatiji je u kršenju mjere evidentiran i hrvatski državljanin koji je počinio krađu nekoliko artikala iz kioska koji je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja prekršajno sankcioniran prema zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Primorsko goranska policija je u prostorijama same postaje evidentirala i troje osoba u starosti od 25, 31, 67 godina s određenom mjerom samoizolacije koji su došli na šalter upravnih poslova. Na području Rijeke zaustavljen je i evidentiran 37-godišnji vozač u kršenju mjeru samoizolacije, dok je na Krku prilikom kupovine benzina na benzinskoj postaji zatečen 33-godišnjak koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

Zbog počinjenja prekršaja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi, a 33-godišnjaku na Krku i prekršajni nalog prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Komentiraj