Umjesto rođendana HDZ danas ‘slavi’ rođendan koalicije HDZ-a i HNS-a

Screenshot/hdz.hr

Hrvatska demokratska zajednica danas službeno obilježava 28. obljetnicu osnutka stranke. Iako je stranka osnovana 17. lipnja, odluka o odgodi proslave donesena je zbog blagdana Tijelova, koji je bio u četvrtak te produljenog vikenda. No kako doznaje Nacional, ujedno je to i prvi put u povijesti da se rođendan stranke nije slavio 17. lipnja.

Na zagrebačkom Mirogoju, danas u 9 sati položeni su vijenci na grob utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, a poslijepodne u 18 sati bit će nastavak svečanog programa na NK Jarunu, odnosno u nekadašnjoj baraci NK Borac gdje je stranka osnovana. Osim svečane sjednice Predsjedništva i sudionika osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun, bit će održana i tradicionalna nogometna utakmica i zajedničko druženje.

Iako se danas službeno slavi rođendan stanke, na službenim stranicama HDZ-a još uvijek nema nikakve vijesti, već se danas na naslovnoj stranici HDZ-ove web stranice ističe članak s naslovom: “Mursko Središće – međimurski gradić u kojem je još 2013. rođena koalicija HDZ-HNS!”

Nacional

Večernji list nedavno je pisao o tome pod naslovom “Ovdje je rođena koalicija HDZ-HNS”. Neki su članovi stranke komentirali kako je to baš ‘prigodno’ jer se, umjesto rođendana HDZ-a koji je utemeljio Franjo Tuđman, sada slavi sporna koalicija HDZ-HNS.

Pedsjednik HDZ-a Andrej Plenković prisjetio se obljetnice stranke na svojem Facebook profilu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U subotu 17. lipnja 1989. u Zagrebu je održana osnivačka skupština HDZ – Hrvatska demokratska zajednica. Sljedećih 28 godina članovi HDZ-a predvodili su borbu za neovisnost, teritorijalnu cjelovitost, međunarodno priznanje i afirmaciju Hrvatske, a i danas HDZ ostaje središnja politička snaga daljnjeg razvoja zemlje”, stoji u objavi Plenković na Facebooku.

Komentiraj