Umjereno oblačno, izdana upozorenja zbog vjetra

Na Jadranu i područjima uz njega u četvrtak će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, jestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano, prognoziraju iz DHMZ-a.

Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 15 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Meteoalarm je zbog mjestimice olujnih udara jugozapadnog vjetra za četvrtak izdao upozorenja žute boje za poderučja Zagreba, Gospića, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

U petaj umjereno i pretežno oblačno vrijeme, uglavnom na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom koja na sjevernom Jadranu i u gorju lokalno može biti obilna.

I dalje će biti razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar koji će prema večeri pojačati. Iznadprosječno toplo s najnižom temperaturom zraka na kopnu od 4 do 8, na Jadranu od 9 do 13, a najvišom dnevnom uglavnom između 11 i 16 °C.

Komentiraj