Umirovljenici: “Hoće li Sabor provesti još jednu kampanju s javnim cijepljenjem svojih roditelja AstraZenecom”

Predstavnici umirovljenika – Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) te predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Stranke umirovljenika (SU) i Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) – održali su u četvrtak konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o zahtjevu da Stožer civilne zaštite do daljnjeg ograniči cijepljenje AstraZenecinim cjepivom protiv COVID-a na populaciju do najviše 65 godina starosti.

“Predlažemo i tražimo da umirovljenici koji imaju mirovine do 2710 kuna dobiju COVID dodatak od 150 eura, a takvih je u Hrvatskoj 807.000. Sljedeća kategorija su oni od 2710 do 5000 kuna, takvih je oko 244.000, dobiju 100 eura, i tu su samci koji imaju više od 5000 kuna mirovine, oni bi dobili po 50 eura. Kada to sve pomnožite, to je oko jedne milijarde i 93 milijuna kuna. Izgleda mnogo, to nisu neke velike cifre”, rekao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

“Epidemiolozi su nas pokušali uvjeriti da ćemo se, ako se ne cijepimo sada najjeftinijim cjepivom, načekati. E, pa mi smo onda pitali hoće li Sabor provesti još jednu kampanju s javnim cijepljenjem svojih roditelja AstraZenecom, nakon što su se oni cijepili Pfizerom”, izjavila je Jasna A. Petrović.

Poručuju da samo žele da se umirovljenike cijepi pouzdanijim cjepivima. No to nije jedini problem. “Imamo i problem obiteljskih liječnika, kojima je na savjest prepušteno da procijene koje starije od 65 će cijepiti. Na primjer, imaju 100 pacijenata starijih od 65 godina, a dobiju 20 doza”, kazali su.

 

Komentiraj