Umirovljeni inženjer elektrotehnike došao pred Most da “prihvati” dužnost premijera

Petar Glebov/PIXSELL

U petak navečer u sjedištu MOST-a održan je sastanak predstavnika MOST-a nezavisnih lista sa koalicijama Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom, na kojem se trebao definirati mandatar Vlade te drugih pozicija, uključujući i Sabor. Ipak, ništa nije dogovoreno.

Nakon sastanka predsjednici SDP-a i HDZ-a, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, nisu bili raspoloženi za izjave, a novinarima se kratko obratio samo čelnik MOST-a Božo Petrov kazavši kako se razgovori nastavljaju sutra te kako očekuju da će se sve razriješiti u iduća 24 sata. Na sastanku se pojavio i Željko Kasum, koji se odlučio kandidirati za mesto predsjednika Vlade.

“Evo ja sam se javio na poziv medija u kojima je objavljeno da tko danas dođe na sastanak može biti biran za premijera. Budući se kvalifikacije nikakve ne traže ja smatram da sam kvalificiran. Potpuno prihvaćam odgovornost za obnašanje ove dužnosti”, rekao je diplomirani inženjer elektrotehnike, odnedavno u mirovini.

Kasum se javio na šaljivi oglas kojeg je pronašao na stranici Posao.hr, u kojem se nudi mjesto premijera Hrvatske. U tom se oglasu traži muškarac ili žena koji će formirati vladu, osmišljavati predizborna obećanja, slikati se s građanima koji vjeuju u njih, imenovati i smjenjivati ministre u vladi, sastavljati ili plagirti gospodarski program Vlade, itd. Kao posebne pogodnosti posla navode se službeni zrakoplov, osiguran topli obrok, osobni tjelohranitelji (raspoloživi 0-24), pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inozemstvo, mogućnost napredovanja na poziciju Predsjednika države. Rok prijave je do 31. prosinca.

Oglas za radno mjesto: Premijer Republike Hrvatske (m/ž) – Republika Hrvatska

Komentiraj