ULTRA 2024 Policija objavila kakva će tijekom vikenda biti regulacija prometa u Splitu. Evo što preporučuju…

Autor:

Pripreme za Ultru u Splitu

Zvonimir Barisin/PIXSELL

U Splitu će se u petak, subotu i nedjelju održati ovogodišnje izdanje glazbenog festivala Ultra pod nazivom “Ultra Europe 2024“.

Festival će se održati na prostoru sportsko kompleksa Park Mladeži, a splitsko-dalmatinska policija je u srijedu priopćila kako će se osiguravati to javno okupljanje, posebno one lokacije na kojima se očekuje najviše posjetitelja.

Dio ulica zatvara se za promet

Stoga će, stoji u priopćenju splitske policije, u noći s petka na subotu, zatim sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak, uspostaviti blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa.

Za sav promet bit će zatvorene ulica Hrvatske mornarice, od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, zatim ulica Mike Tripala, od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice, te ulica Put Brodarice.

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica, promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taksi vozila, navodi se u priopćenju.

Policija upozorava i su od petka do nedjelje od 19.30 do 6.00 sati mogući zastoji i gužve u prometu, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

Građanima savjetuju da izbjegavaju vožnju užim centrom Splita

“Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika“, napominje se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Apeliraju i na građane da se, zbog neometanog pristupa vozila hitnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila. U suprotnom, ističu, uklonit će ih.

Preporučuju građanima da ne nose zlatni nakit

“S obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su, primjerice, mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih. Također, savjetujemo posjetitelje da ne nose zlatne lančiće, nakit i dragocjenosti obzirom da smo prošle godine uhitili grupu počinitelja koji su posjetiteljima s vrata trgali nakit“, zaključuje se u priopćenju.

Posljednjeg dana Ultre u Splitu privedeno 69 osoba, najviše posla imala je Hitna pomoć

Dodaje se i kako će policija prije i za vrijeme održavanja Ultre vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.