Press/20th Century Fox

Patti LuPone: ‘Uloga majke Gypsy Rose Lee ne bi odgovarala Barbari Streisand’

 

Glumica Patti LuPone je mišljenja kako uloga majke Gypsy Rose Lee ne bi odgovarala Barbari Streisand, izvještava aceshowbiz.com.

Istaknimo kako je LuPone za ulogu “poduzetne” majke zabavljačice, Mame Rose, u preradi broadwayskog mjuzikla iz 2008. godine dobila dvije nagrade Tony.

Knjiga memoara američke zabavljačice objavljena je 1957. godine. Dvije godine kasnije na kazališnim daskama je prvi puta prikazana plesna predstava ‘Gypsy’. Istoimeni film je u kina došao 1962. godine.

Streisand je dobila odobrenje za ekranizaciju mjuzikla od kazališnog redatelja i pisca Arthur Laurentsa, još prije njegove smrti 2011. godine. Pomagala je u razvoju scenarija te je prije izvjesnog vremena izjavila kako želi režirati i glumiti majku poznate izvođačice, oko koje se i vrti radnja kazališnog komada.

“Mišljenja sam kako bi ona prije 50 godina bila brilijantna Madam Rose. Mislim kako je prestara”, rekla je LuPone.

“Danas postoje tehnologije, koje bi je mogle prikazati u mlađem izdanju i to bi bilo to”, dodala je.

Dodajmo kako mjuzikl uključuje poznate pjesme “Everything’s Coming Up Roses” i “Rose’s Turn”, koje je napisao Stephen Sondheim.

Ulogu autoritativne majke dviju kćeri u filmu iz 1962. godine je glumila Rosalind Russell.

Bette Midler je tumačila lik u televizijskom filmu iz 1993. godine.

Barbara Streisand je nedavno proslavila 78. rođendan. Jedna je od istaknutih predstavnika svoje generacije, koja ne gubi na šarmu, utjecaju i pojavnosti.

Komentiraj