Dusko Marusic/PIXSELL

Uljanikovci u ponedjeljak prekidaju štrajk i vraćaju se na posao

Radnici Uljanika od  ponedjeljak do daljnjeg prekidaju dvotjedni štrajk nakon što je Uprava Uljanika izvijestila Štrajkaški odbor kako bi Državna agencija za radnička potraživanja do kraja idućeg tjedna radnicima trebala isplatiti minimalac za studeni u iznosu od 2.750 kuna, potvrdio je u nedjelju, u izjavi za novinare predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Navodeći kako je ta odluka donesena većinom glasova Štrajkaškog odbora, Cerovac je Hini kazao kako je on osobno ipak smatrao da je ponovno trebalo ići u Zagreb u Ministarstvo gospodarstvo i tamo “pokušati pronaći rješenje”.

“Naravno, nisu svi bili za obustavu štrajka jer je teško zahtijevati od radnika da dođu raditi bez da dobiju plaću. Međutim, Štrajkaški odbor je tako odlučio većinom glasova. Što će biti s ostatkom plaće i kada će ona biti isplaćena, to još ne znamo” – izjavio je Cerovac. Dodao je kako se štrajk stavlja u mirovanje dok će Štrajkaški odbor i dalje djelovati, te se sastati ukoliko bude potrebno ponovno pokrenuti štrajk.

“Nažalost, i dalje nema nikakvih pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera”, poručio je  Cerovac koji, “ne zna koliko će Uljanikovih radnika u ponedjeljak poštivati odluku Štrajkaškog odbora i doći na posao s obzirom da ih sve manje vjeruje da će im plaća biti isplaćena.

Po njegovim riječima, od početka godine do danas, na razini Uljanik Grupe otišlo je oko 1.300 radnika i svakim danom taj je broj sve veći.

Komentiraj