U sjeni afere SMS i prosvjeda u Vukovaru, nalazi se Uljanik. Vladine mjere tek su privremeno smirile radnike Uljanika. Nova TV doznaje da će Uprava Uljanika ovog tjedna Vladi poslati novi plan restrukturiranja. Pulsko brodogradilište i dalje je u financijskim problemima, a plaća za rujan je upitna.

“Znam da se radi na tome da se plaća osigura. Čuo sam da je nekih 50-ak posto osigurano, ali da se i dalje traže izvori da se cijela plaća osigura”, rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Za Novu TV i Uprava tvrdi da ima dio za plaće, ali za punu, kažu, potrebna je suradnja s državom i strateškim partnerom. Potvrdili su da će novi program restrukturiranja Ministarstvima dostaviti u iduća dva dana.

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je naglasio kako je Vlada radnicima Uljanika osigirala dvije plaće, ali treću ne smije. “Obavit ću treći krug razgovora s mogućim partnerima i do kraja tjedna ćemo donijeti odluku”, rekao je Horvat.

“Ako nas ne žele primiti, a jedino je Vlada ta koja može dati odluku da li će nas zadržati i pomoći ili neće nažalost bit ćemo prisiljeni ubrzo krenuti sa sindikalnim akcijama, jesu li to štrajkovi ili prosvjedi – o tom potom”, poručio je Cerovac.

Komentiraj