Screenshot/YouTube

ULJANIK Nadzorni odbor u srijedu odlučuje o novom investitoru

Nadzorni odbor Uljanik grupe trebao bi u srijedu, nakon što o tome izvijesti sindikate koji djeluju unutar pulskog brodogradilišta, donijeti odluku o novom investitoru koji će sudjelovati u planu restrukturiranja Uljanika, potvrdilo je u utorak navečer vodstvo pulskog brodogradilišta.

Naime, nakon što je iz Uljanika priopćeno da je dubinska analiza za moguće investitore u procesu dokapitalizacije i službeno završena u petak, 23. ožujka, te da su u roku u kojem je to bilo predviđeno interes za ulazak u pulsko brodogradilište i sudjelovanje u procesu restrukturiranja dostavljanjem obvezujućeg pisma namjere potvrdila tri potencijalna ulagača, u srijedu bi trebala biti donesena i odluka o novom investitoru.

“U cijeloj toj priči treba biti oprezan. Mi ćemo u srijedu i službeno doznati koji su investitori u igri, no nama je od iznimne važnosti da se zadrži što više brodogradnje i što više radnih mjesta. Sindikati će se uključiti u izradu plana restrukturiranja zajedno s Vladom i novim investitorom”, poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku.

Zasad je sigurno da se među obvezujućim ponudama našla ponuda tvrtke Kermas Energije s obzirom na to da je njezin vlasnik Danko Končar to potvrdio medijima, a početkom tjedna iz Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka potvrđeno je da su i oni dali obvezujuće pismo namjere za dokapitalizaciju Uljanika. Ime trećeg investitora javnosti još nije poznato.

Komentiraj