Predsjednik štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko poručio je u petak ujutro kako su radnici još uvijek u štrajku i bit će dok im se ne isplati plaća, a da plaću još nisu dobili jer su očito u tijeku operativne radnje koje se odnose na potpisivanje dokumenata u bankama.

“Kada sjednu plaće na račune radnika prekidamo štrajk”, najavio je Šverko u izjavi medijima ispred uprave puljskog Uljanika. Dodao je kako su pozvali radnike da ostanu na radnim mjestima, jer nemaju više što izlaziti u grad jer su poručili sve što su imali i da idu “korak po korak”.

Danas bi u 11 sati trebao zasjedati Nadzorni odbor i raspravljati o novim članovima toga tijela koji će kasnije izabrati novu upravu Uljanika.

U međuvremenu radnici su se počeli okupljati pred zgradom uprave Uljanika, osmi su dan u štrajku i očekuju da će im tijekom dana biti isplaćena srpanjska plaća.

Premijer Andrej Plenković se u četvrtak osvrnuo na situaciju u Uljaniku, podsjetivši kako je u ponedjeljak primio predstavnike radnika i sindikata te kako je na tom sastanku rečeno da će se Vlada angažirati maksimalno kako bi se osigurale dvije plaće.

“Našli smo model kako da to naše obećanje ispunimo i šaljemo poruku radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz”, poručio je Plenković. Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti. “Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna”, zaključio je Plenković.

Komentiraj

PREKOhina
Podijeli objavu
Prethodni članakUZROK TRAGEDIJE Kamenički se utrkivao?
Sljedeći članakRaspad “Amsterdamske koalicije”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.