Dusko Marusic/Pixsell

ULJANIK Flego i Miletić traže sastanak s Plenkovićem

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su u petak molbu za hitnim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na temu aktualne situacije u Uljanik grupi, priopćeno je iz Istarske županije.

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk.

Također, Vladi Republike Hrvatske  upućen je još jednom apel da problematiku Uljanika postavi kao jedan od svojih trenutnih prioriteta te poduzme sve potrebne mjere, zajedno s Upravom i strateškim partnerom Uljanika, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta u Uljanik Grupi, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Istarske županije.

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog brodogradilišta 3. maj, koje je dio Uljanik grupe, već tri dana štrajkaju tražeći plaće za srpanj. Uljanikovim radnicima danas su se u prosvjednom mimohodu pridružili i brojni građani Pule, izražavajući svoje nezadovoljstvo i prema lokalnoj vlasti pred sjedištima županijske i gradske uprave.

Štrajkaški odbori ta dva brodogradilišta odlučili da se radnici u ponedjeljak upute u Zagreb na Markov trg i ondje zatraže isplatu srpanjskih plaća, a pridružit će im se i predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan.

Radnicima Uljanika u prosvjedom hodu pridružio se velik broj Puljana

Komentiraj