Ukupni prihodi Tele2 u prvom kvartalu narasli za osam posto

facebook.com

Tele2 AB, (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) objavio je konsolidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal 2017. godine.

“U Tele2 imamo hrabrosti da našim uslugama oslobodimo ljude kako bi živjeli povezaniji život. To činimo tako što smo predvodnici na tržištu u pogledu povezanosti, omogućavajući našim korisnicima da povežu više svojih uređaja s više sadržaja kojeg vole, bez obzira kada i gdje. Naši korisnici sve više uživaju u ovoj slobodi, što predstavlja snažan impuls za Grupu“, izjavila je komentirajući rezultate Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

U smislu novih usluga i ponuda, hrvatsko je tržište u prvom tromjesečju bilo relativno mirno, s tim da je fokus uglavnom bio na produljenju božićnih kampanja te ponudi mobilnih uređaja.

Ukupni prihodi Tele2 iznosili su 279 milijuna kuna što je povećanje od 8 post u odnosu na isto razdoblje protekle godine (258 milijuna kuna).

Prihodi od usluga krajnjih korisnika mobilnih usluga porasli su za 2 posto, zahvaljujući kako povećanju baze korisnika tako i jediničnom prihodu po korisniku.

EBITDA marža povećana je na 5.5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosila 3.3 posto, prije svega potaknuta većim prihodim od usluga krajnjeg korisnika i smanjenjem troškova.

“Rezultati u prvom tromjesečju ukazuju na pozitivan smjer poslovanja. Ostvarili smo rast u prihodima te korisničke baze. Uvjeren sam da će se takav pozitivan trend nastaviti i u drugom tromjesečju. Nastavit ćemo pronalaziti kvalitetna i fleksibilna riješenja za naše privatne i poslovne korisnike te im i dalje nuditi odlično korisničko iskustvo. Upravo smo premijerno na hrvatskom tržištu ponudili jedinstvenu uslugu: neograničen internet na mobilnim telefonima. Tako će odsada privatni i poslovni Tele2 pretplatnici na svojim mobilnim uređajima moći koristiti internet bez ograničenja i usporavanja. Isto tako uvedena je opcija flat interneta za Pokućni internet. Sve to omogućit će našim korisnicima neograničenu slobodu komuniciranja te će naš fokus i dalje biti na rješenjima koja korisnicima štede novac ili rješavaju neki problem“, prokomentirao je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić.

Komentiraj