Ukrajinska zastupnica: “Nema šanse da će se Putin jednog dana probuditi i reći: ‘O, da, pogriješio sam, platit ću svu odštetu'”

Ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko poručila je u utorak da ‘Rusija pokušava dobiti ovaj rat, ali da borba i dalje traje’. Komentirajući situaciju u Ukrajini za Sky, Lesia Vasilenko rekla je da ne vjeruje da Rusija pobjeđuje u ratu te naglasila da je važno da Ukrajina nastavlja primati vojnu potporu.

“Borba je u tijeku, definitivno, i borba će trajati sve dok Ukrajina dobiva potporu, vojnu potporu i, naravno, financijsku potporu potrebnu da se suprotstavi Rusiji, koja je i dalje jedna od najboljih pet najvećih vojski na svijetu”, rekla je.

Ukrajinska zastupnica rekla je da ruske snage napreduju. “Nastavit će napredovati sve dok i ako ne budu zaustavljeni. A jedini način da ih zaustavimo danas je, naravno, kroz žešći vojni pritisak”, nastavila je.

Govoreći o pozivima UN-u da prisili Moskvu da plati odštetu za štetu nanesenu Ukrajini, rekla je: “Na međunarodnoj je zajednici da ujedini napore i tjera Moskvu da se toga pridržava, jer, naravno, nema šanse da će se Putin jednog dana probuditi i reći: ‘O, da, pogriješio sam, platit ću svu odštetu'”.

To se, kaže, nikada neće dogoditi. “To da se krivac pokaje i plati za sva počinjena nedjela nije se dogodilo nikada u povijesti. Ali na nama je kao međunarodnoj zajednici, kao modernom demokratskom društvu, da provodimo pravdu prema procedurama koje su već na snazi u okviru UN-a”, poručila je.

Komentiraj