Ukrajina planira izdati posebnu poštansku marku u čast pobjede na Euroviziji

Screenshot YouTube

Ukrajinska pošta uskoro planira izdati posebnu poštansku marku kojom će obilježiti uspjeh postignut na natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra uvjerljivo je pobijedila u konkurenciji prijavljenih na natjecanju za Eurosong zahvaljujući neviđenom odazivu televizijskih gledatelja iz cijele Europe, koji su glasali za Ukrajinu.

O dizajnu poštanske marke odlučit će umjetnički odbor, napisao je na Facebooku šef Ukrajinske pošte Igor Smeljanski, dodavši kako se nada da će se sve odvijati ubrzanim tempom.

I uspjeh posljednjih dviju ukrajinskih pobjednica Eurosonga, pjevačica Ruslane i Jamale, obilježen je izdavanjem prigodnih poštanskih maraka.

Nedavno je Ukrajinska pošta izdala marku posvećenu ukrajinskim vojnicima na Zmijskome otoku u Crnom moru koji su se odbili predati posadi ruskoga ratnog broda.

Smeljanski je objavio skicu za novu marku na kojoj bi trebalo pisati “Pomozite Mariupolju – Pomozite Azovstalu”. Riječi su to što ih je nakon proglašenja pobjednika u subotu navečer na pozornici u Torinu izgovorio fontmen Kalush Orchestra, Olega Psjuk.

Pjevač je kazao i da bend namjerava prodati svoj eurovizijski trofej na dražbi i donirati sav prihod od prodaje Ukrajini i ukrajinskim oružanim snagama.

Ukrajinski su dužnosnici obećali da će zemlja biti domaćin natjecanja sljedeće godine, bez obzira na rat. Trenutačno Ukrajina takav događaj ne bi mogla realizirati zbog izvanrednog stanja u zemlji.

Komentiraj