FaH

UKRAJINA OPOVRGAVA OPTUŽBE: Moskva uhitila na Krimu skupinu “sabotera-terorista”

Ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) priopćila je u četvrtak da je uhitila skupinu “sabotera-terorista” koje je navodno poslao Kijev na pripojeni poluotok Krim kako bi ondje napali vojna postrojenja i upravne zgrade.

“Služba sigurnosti uhitila je u Sevastopolju pripadnike skupine sabotera-terorista koje je poslala glavna obavještajna služba ukrajinskog ministarstva obrane”, objavio je FSB u priopćenju.

Skupina, uhićena u srijedu, “spremala se izvoditi sabotaže na ciljeve poput političkih i vojnih infrastruktura” te je u posjedu imala “moćne eksplozivne naprave, oružje, streljivo” i komunikacijska sredstva.

Ukrajinsko ministarstvo obrane opovrglo je te optužbe, osuđujući u priopćenju objavljenom na svojoj internet stranici “još jednu podvalu” kojom se želi diskreditirati Ukrajinu i prikriti “represivne radnje” koje je Rusija počinila protiv stanovnika Krima kritičnih spram Moskve.

U kolovozu je Rusija već objavila da je osujetila “terorističke napade” koje Ukrajina priprema radi destabiliziranja poluotoka, ali su ukrajinske specijalne službe opovrgle te optužbe.

Nakon te objave, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je “dodatne mjere kako bi se zajamčila sigurnost građana i vitalnih infrastruktura Krima”.

Komentiraj