Potpredsjednik Gradskog vijeća Karlovca Ivica Margarin (Reformisti) uputio je otvoreno pismo predsjedniku tog vijeća Damiru Mandiću (HDZ)  te ga pozvao da osudi i ukloni grafit na zgradi u gradskoj četvrti Rakovac, a kojim se poziva na ubijanje srpske djece, s nedvosmislenom aluzijom na obitelj Zec.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić u ponedjeljak je u izjavi za Hinu rekao da je odmah “reagirao prema nadležnim službama” te prema gradskom komunalnom redarstvu i najavio da će se u svemu službeno očitovati.

Ivica Margarin u pismu je kritizirao činjenicu da već desetak dana u Ulici Izidora Kršnjavog stoji “glup i gnjusni grafit nepismenog autora” i to, kaže, unatoč činjenici da je u blizini gradonačelnikova stana.

“Vrijeme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca. Djelom pokažite da ne podržavate takve pozive na mržnju prema dijelu stanovnika Hrvatske i Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovu vodstvu, vama, a i meni”, naveo je Margarin u pismu Mandiću te zatražio da se sramotni grafit izbriše.

Mandić je u odgovoru grafit nazvao neprimjerenim te mu zahvalio što je potaknuo uklanjanje grafita koji sadrži ustaško U, s aluzijom na ubijanje srpske djece i “‘vatanje Zeca”.

Komentiraj