Ukinuta oslobađajuća presuda bjelovarskom kirurgu

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo je na svojim stranicama kako je ukinuta prvostupanjska presuda bjelovarskom kirurgu, optuženom za počinjenje 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, a predmet je vraćen na ponovno suđenje.

“Općinski sud u Bjelovaru je 7. rujna 2017. donio presudu kojom je optuženika oslobodio optužbe te je državno odvjetništvo izjavilo žalbu na tu presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da županijski sud presudu ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovni postupak”, navodi se u priopćenju DORH-a.

Podsjetili su kako su potkraj 2014. godine protiv kirurga podigli optužnicu zbog počinjenja 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. U optužnici stoji da je od 2003. do kraja 2009. kao doktor medicine, obavljajući svoju djelatnost, primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao. Zbog njegovih liječničkih pogrešaka, kod dvije osobe teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt.

Zbog kirurgovog višekratnog nesavjesnog postupanja koji je teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi činio u obavljanju djelatnosti liječnika specijalista kirurgije, u optužnici je predloženo da se optuženiku izrekne sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.

Komentiraj