Screenshot/YouTube

UJEDINJENJE DESNICE? ‘U kontaktu smo s Karamarkom

Bivši saborski zastupnik HSP AS-a Pero Ćorić u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije govorio i ujedinjenju desnih stranaka u Hrvatskoj. Poručio je kako je iz HSP AS-a izbačen nelegalno te dodao kako je zbog toga uputio prigovor Ministarstvu uprave i očekuje da će “ono postupiti kako zakon nalaže”.

Ćorić tvrdi da je predsjednika stranke HSP AS ministrica Gabrijela Žalac pokušala nagovoriti da Ćorića šest mjeseci stavi “van medijskih istupanja”, a da bi zauzvrat HSP-a AS dobio ponudu koalicije s HDZ-om.

“Rekao sam na Predsjedništvu stranke da im se zahvaljujem na suradnji i da napuštam stranku”, rekao je Ćorić dodajući da je nakon toga održana ‘fiktivna sjednica Časnog suda’, koji ga je izbacio iz stranke.

Ćorić je rekao kako se stvari u Hrvatskoj mogu mijenjati navolje samo kroz poziciju vlasti. “Ako smo ja i Đapić mogli zakopati ratne sjekire, onda mogu i drugi. Moja procjena je da nikada bolji tajming nije bilo za desnicu. Jedini problem je što nam nedostaje lider”, rekao je Ćorić.

Rekao je da rade na okupljanju, ali da “neće raditi nered drugima”, kao što su Neovisni za Hrvatsku i projekt Domovina, kao i udruzi U ime obitelji, a dodaje i da svoj cilj osvajanja vlasti neće moći postići bez “desnog krila HDZ-a”. Naglasio je kako su s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom posljednjih šest mjeseci ‘u blagom kontaktu’ te naglasio kao vjeruje da Karamarko u politici ima još puno toga za reći.

Komentiraj