UJEDINJENA OPORBA “Kujundžiću, odlazi!”

hina

Ujedinjena oporba i službeno će u saborsku proceduru danas predati zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Sa 31 potpisom traže da Kujundžić ili sam da ostavku ili da ga Plenković smijeni

Govoreći o zahtjevu za opozivom, kojeg je inicirao Most, Ines Strenja-Linić podsjetila je na sve razloge zbog kojih smatraju da ministar zdravstva Milan Kujundžić mora otići. ‘On je posljednje dvije godine propustio mnogo toga učiniti, a ono što je najbitnije propustio je hrvatsko zdravstvo učiniti barem malo boljim. Propustio je učiniti ijednu reformu unutar sustava zdravstva’, kazala je Strenja -Linić, piše tportal.

Podsjetila je na ‘propuste u organizaciji hitne medicinske pomoći’, organizaciji hitne helikopterske službe, unapređenju domova zdravlja, preventivi što se tiče malignih bolesti, uređenju lista čekanja koje su, poručila je Strenja-Linić, sve dulje i dulje.

‘Milan Kujundžić ministar je zdravstva već skoro dvije godine. Možete li se sjetiti ičega pozitivnog što je napravio u sektoru zdravstva? Odgovor je jednostavan – ne, ništa’, kazao je SDP-ov Željko Jovanović, podsjetivši da je oporba kroz posljednje dvije godine nudila svoja rješenja no on to nije prihvatio.

‘Kujundžić u posljednje dvije godine nije napravio apsolutno ništa, a po najmanje je poštivao program ‘Vjerodostojno’, kazao je Branimir Bunjac iz Živog zida. S obzirom da je Hrvatska u vrhu po postotku smrtnosti od raka, Bunjac je podsjetio da su Kujundžića upozoravali da donese Nacionalnu strategiju borbe protiv raka, no da ni to nije napravio.

‘Pacijent mora biti u fokusu brige ministra, a njega to uopće nije briga. Sustav domova zdravlja se urušio, a Kujundžić ništa nije poduzeo. Najbolje bi bilo da da ostavku, da se vrati u bolnički sustav i da na taj način pomogne kod smanjenja lista čekanja. Kakav je on ministar najbolje pokazuje i odnos premijera Plenkovića i ministra prema njemu jer i u Saboru sjedi na pomoćnom stolcu jer nema mjesta za njega među ministrima. Pa kad već nema mjesta za njega, neka se vrati u bolnički sustav’, poručio je HSS-ov Davor Vlaović.

‘Ministar Kujundžić je jedan gospodin Obećanović koji je napisao i da će svi hitni prijemi biti obavljeni trenutačno, a svi ne-hitni unutar šest mjeseci. Moj kolega u Rijeci dao mi je svoju uputnicu gdje je naručen na magnetnu rezonancu u siječnju 2021. Da li je to šest mejseci? To je dovoljan razlog da se ministar vrati u KB Dubravu i da radi svoj posao za kojeg svi kažu da ga je radio dobro. On šteti zdravlju hrvatskih građana koji zaslužuju boljeg ministra’, dodao je Jovanović, piše tportal.

Komentiraj