UHLIR: “Grad Zagreb ne želi sudjelovati u obnovi nakon potresa!”

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir gostovao je u emisiji N1 studio uživo, gdje je kazao da gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba nakon potresa.

“Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati grad Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi”, rekao je Uhlir za N1.

Dodao je i kako Grad neće dati ni financijska ni materijalna sredstva. “Oni tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih”, kazao je.

Ustvrdio je da Grad nije ponudio niti jedan stan za smještaj građana koji su pogođeni potresom. Kaže da je na sastanku rečeno da nema raspoloživih stanova.

“Zagreb je iskazao svoju namjeru, njihovi argumenti koji se ističu vode u smjeru da Grad ne želi sudjelovati u obnovi svog grada”, doado je.

Na pitanje može li država prisliti Grad da sudjeluje, Uhlir kaže: “To je sad vanredno stanje, kada gradska uprava pronalazi razloge da ne sudjeluje u obnovi, ne žele na raspolaganje staviti resurse građanima.

Komentiraj