UHIĆENI VUČIĆEVI NAPADAČI Tri osobe privedene zbog napada na Vučića u Srebrenici

Tri osobe uhićene su u utorak kod Tešnja u središnjoj Bosni pod sumnjom da su sudjelovale u napadu na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. srpnja, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), čiji pripadnici po nalogu Tužiteljstva BiH prikupljaju dokaze o izgredu u Srebrenici, navodno su priveli Almira Merdića te još dvije osobe čiji identitet nije poznat.

Merdića se ranije dovodilo u vezu s napadom na Vučića nakon što su objavljene fotografije na kojima se vidi kako on, odjeven u crnu majicu i s crnom beretkom na glavi, iz mase zamahuje prema srbijanskom premijeru dok ga osiguranje izvodi iz kruga memorijalnog centra u Potočarima.

SIPA nije službeno potvrdila uhićenje, no ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je za portal Klix kazao kako je Merdić jedan od onih koji su pod istragom.

“U dosadašnjoj istrazi imamo ozbiljne pomake i identificirali smo moguće počinitelje, koji su, najvjerojatnije, kao skupina organizirali napad na Vučića. Među njima je i Merdić. Mislimo da već sad imamo dovoljno informacija za ozbiljnu istragu i procesuiranje počinitelja”, kazao je ministar Mektić.

Komentiraj