Uhićeni vlasnici Doma za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je izgorjelo šestero štićenika

Policija je u utorak ujutro uhitila dvije osobe koje se povezuju uz požar u domu za starije i nemoćne u Andraševcu. Uhićeni se nalaze u policijskim prostorijama u Zaboku.

“Možemo potvrditi da su uhićene dvije osobe starosti 48 i 51 godinu zbog Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, kazali su iz policije za Dnevnik.hr koji, pak, doznaje da se radi o vlasnicima doma.

Nova TV neslužbeno doznaje da je otkriven i uzrok požara te da se radi o kvaru na električnoj instalaciji električne grijalice.

Inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu, u kojem je prije mjesec dana u požaru tragično poginulo šestero štićenika, utvrđene su brojne nepravilnosti, zbog čega su protiv poslodavca podneseni kaznena prijava Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog prekršajnom sudu.

Nadzore obiteljskog doma Zelena oaza proveli su inspekcija rada i zaštite na radu te sanitarna i građevinska inspekcija, pri čemu samo sanitarna inspekcija nije utvrdila veće nedostatke, priopćio je Državni inspektorat prije dva tjedna.

Inspekcija DORH-u kazneno prijavila vlasnike doma u Andraševcu

 

Komentiraj