Uhićeni istarski lopovi osumnjičeni za čak 42 kaznena djela

Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja istarski policajci uhitili su dvojicu muškaraca, 45-godišnjaka iz okolice Lupoglava i 42-godišnjaka iz okolice Barbana osumnjičenih za 26 kaznenih djela, odnosno 20 teških krađa, pet pokušaja teških krađa i jednu krađu te za još dodatnih 16 kaznenih djela koja je policija utvrdila još prošle godine u listopadu i studenome, izvijestila je istarska policija na konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima voditelja službe općeg kriminaliteta Dragana Bodula dvojica muškaraca su u razdoblju od 13. svibnja do 25. rujna provaljivali u obiteljske kuće i kuće za odmor na području Rovinja, Žminja, Kanfanara, Bala, Lanišća, Oprtlja, Svetvinčenta,Raklja, Kavrana, Krnice, Medulina, Ližnjana, Barbana, Marčane, Galižane i Svetog Lovreča a šteta koja je nastala počinjenjem tih kaznenih djela iznosi oko 550 tisuća kuna.

“Policijski službenici pronašli su većinu otuđenih predmeta te će ih vratiti vlasnicima, no s obzirom da su kod osumnjičenih pronašli još predmeta, vrijednosti oko sto tisuća kuna, policija nastavlja provoditi izvide u cilju utvrđivanja njihovog podrijetla i pronalaska vlasnika”, istaknuo je Bodul.

Tijekom akcije policija je u suradnji s djelatnicima carine na području Pule pronašla hostel koji je poslovao bez potrebitih odobrenja, a kojim je upravljao 45-godišnjak, gdje je pronađe veći broj različitih predmeta za koje se posumnjalo da potječu od kaznenih djela.

Među oštećenim građanima je i veliki broj stranih državljana. Tijekom provala i krađa osumnjičeni su uglavnom otuđivali novac, mobitele, računala fotoaparate, tablete i druge predmete. Istraga je u tijeku.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]