Uhićena piromanka (53) prije ovog potpalila je već sedam požara?

Policija je jučer objavila da je utvrđeno kako je požar u šibenskoj Dubravi namjerno izazvan te je uhitila ženu koju dovodi u vezu s tim.

Šibenska policija jutros je objavila kako se radi o 53-godišnjakinji. “Vezano za požar od 27. srpnja na području šibenske Dubrave, kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima direktno dovodi u vezu s izazivanjem ovog požara, je još u tijeku. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom blagovremeno ćemo obavijestiti javnost”, doznaje se od glasnogovornice Marice Kosor.

Portal ŠibenikIN piše kako je 53-godišnjakinja već bila uhićena zbog potpaljivanja požara na ljeto prije dvije godine. Prije dvije godine podmetnula je čak sedam požara u šibenskoj Dubravi.

Od tih sedam požara šest je izazvala na privatnim parcelama mještana, a vatra se nije znatno proširila zbog samoorganizacije i brze intervencije vlasnika terena. Zapalila je i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku tog područja. Piromanki je tada prvo određena mjera jednomjesečnog istražnog zatvora, koji je zamijenjen mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Šibenski portal piše, pak,  da je piromanka zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon šo je izazvala do sad najveći požar ove sezone.

Požar kod Dubrave još uvijek nije proglašen ugašenim. Danas na požarištu dežura 15 vatrogasaca čiji će se broj kroz dan prema potrebi povećavati. Oni dogašavaju rubove 900 hektara velikog terena. Kako se neslužbeno doznaje, na požarištu su pronađene kocke za potpalu koje vatra nošena vjetrom nije uspjela zahvatiti.

Komentiraj