Uhićen vozač kamiona: “Naše pravo je zadržati ga 24 sata”

U petak oko 17 sati uhićen je vozač kamiona, koji je u jutarnjim satima neletio na grupu ljudi na odmaralištu Sjever kod Starog Grabovca na autocesti A3 i usmrtio dvije djevojčice.

Pomoćnik načelnika PP Kutina, Žarko Stojisavljević, za RTL je kazao kako se vozač nalazi u prostorijama prometne policije Kutina gdje se provodi ispitivanje.

“Naše pravo je zadržati ga 24 sata, a nakon toga ćemo predati pritvorskom nadzorniku. Tijekom očevida izvršeno je alkotestiranje, test je pokazao kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola”, rekao je Stojisavljević za RTL.

Dodao je i kako je očevid završen, no u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se pokušati utvrditi uzroci ove nesreće.

Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju.

U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila. Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede

Komentiraj