UHIĆEN U ZAGREBAČKOJ ZRAČNOJ LUCI: Pokušao prokrijumčariti gotovo četiri kg otopljenog kokaina u bocama

U zagrebačkoj zračnoj luci policija je prije dva dana uhitila putnika koji je pokušao prokrijumčariti gotovo četiri kilograma tekućeg kokaina. Riječ je o 38-godišnjem državljaninu Srbije, koji je pokušao prokrijumčariti 3,880 grama kokaina.

Uhvatili su ga službenici Graničnog carinskog ureda Zračne luke i pošte prilikom kontrole putnika.

“Utvrđeno je da je osumnjičeni, a radi daljnje preprodaje, 1. ožujka 2020. godine na području Ekvadora, od nepoznate ženske osobe kupio tekući kokain, koji je sakrio u bočice kozmetičkih proizvoda s namjerom da ih dva dana kasnije, preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb, prokrijumčari u Republiku Hrvatsku. Da bi u tom uspio, sakrio ga je u svoju osobnu prtljagu. Po dolasku leta iz Amsterdama u Međunarodnu zračnu luku Zagreb, prilikom obavljanja carinskog pregleda pronađene su četiri plastične bočice ispunjene sumnjivom tekućinom ukupnog volumena 3148 mililitara, u kojoj tekućini je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost kokaina”, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

FOTO: PUZ

Komentiraj

nacional banner
nacional banner