Marko Lukunic/PIXSELL

Uhićen taksist koji je prijetio novinarki Jutarnjeg lista

Zagrebačka policija uhitila je taksista kojega tereti da je u ponedjeljak prijetio novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas, kojoj je rekao da ‘svim novinarima koji pišu protiv Hrvatske treba dati metak u čelo’.

Policija je danas izvijestila kako je 52-godišnjakinja sinoć oko 19:30 sati došla u službene prostorije PP Trnje kako bi podnijela prijedlog za kazneni progon zbog osnova sumnje na kazneno djelo prijetnje.

“Naime, dva i pol sata prije, zbog potrebe da se odveze s radnog mjesta na kućnu adresu, putem aplikacije je zatražila uslugu taxi vožnje. Vozač je na dogovorenu adresu došao osobnim vozilom čakovečkih registracijskih oznaka te tijekom vožnje , kroz razgovor, došao do informacije o njezinom zanimanju, a na što je imao kritike. Kritike su u jednom trenutku prerasle u njegovo, ne samo nezadovoljstvo prema struci kojoj i ona pripada, već u ozbiljne prijetnje. Zbog načina na koji joj je te prijetnje uputio, 52-godišnjakinja ga je i upozorila na njegovo ponašanje, a što ga nije zaustavilo pri daljnjem upućivanju prijetnji”, navodi policija u svom priopćenju.

52-godišnjakinja je iskoristila gužvu u porometu te je uspjela izaći iz automobila i otići na kućnu adresu. Kada je od taksi pružatelja usluga dobila informaciju da su tog vozača isključili iz platforme, odnosno da više za njih neće pružati usluge vožnje, te se ujedno ispričali za pričinjenu neugodnost, uslijedio je veći broj poziva na njezin broj mobitela upućenih s broja koji koristi vozač taksija, a na koje se nije javljala iz straha za svoj život.

Oštećena se potom obratila policiji, koja je identificirala osumnjičenog muškarca. Riječ je o 38-godišnjaku, a policija ga je pronašla nakon što je utvrđeno da se nalazi na području Policijske uprave varaždinske, gdje ga je i uhitila.

Policija provodi kriminalističko istražvanje.

Komentiraj