FaH

UHIĆEN OSUMNJIČENI ZA NAPAD Yassina Sahila u Francuskoj bio dvije godine bio pod nadzorom zbog radikalizma

Za teroristički napad na jugoistoku Francuske u petak sumnjiči se Yassina Sahlia, koji je od 2006. do 2008. bio pod policijskim nadzorom zbog radikalizma, objavili su francuski dužnosnici.

[quote_box_center]

  • Za teroristički napad na jugoistoku Francuske u petak sumnjiči se Yassina Sahlia
  • Osumničeni je od 2006. do 2008. bio pod policijskim nadzorom zbog radikalizma

[/quote_box_center]

Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je da je Sahli uhićen te da policija drži još nekoliko ljudi pod sumnjom da su sudjelovali u napadu na američko plinsko postrojenje.

Po ministrovim riječima, Sahli nije imao policijski dosje, ali je od 2006. do 2008. bio pod nadzorom zbog sumnje da je postao radikalan.

Francuski mediji prenose da se radi o 35-godišnjem profesionalnom vozaču iz predgrađa Lyona. Te informacije zasad nisu službeno potvrđene.

Najmanje je jedna osoba poginula, a najmanje dvije su ozlijeđene u terorističkom napadu na američko energetsko postrojenje Air Factory postrojenje u Saint-Quentin-Fallavieru na jugoistoku Francuske.

Dekapitirana žrtva zasad je jedina smrtno stradala osoba, a nejasno je je li joj glava odrubljena prije ili nakon što se napadač automobilom zabio u zgradu ili je ubijena na nekom drugom mjestu.

Policija nije objavila identitet žrtve, no francuski mediji prenose da se radi o direktoru lokalne prijevozničke tvrtke koji je obavljao dostavu.

Potvrđen teroristički napad

Francuski predsjednik Francois Hollande potvrdio je da je napad bio teroristički te da je osumnjičenik za napad identificiran i uhićen.

“Napad je bio teroristički…pronađeno je obezglavljeno tijelo…Dosad znamo za jednog poginulog i dvoje ozlijeđenih”, rekao je Hollande na novinskoj konferenciji u Bruxellesu gdje je sudjelovao na summitu EU.

Dodao je da su u području na kojem se dogodio napad raspoređene znatne policijske snage kako bi se izbjegli daljnji incidenti. On je naglasio da Francuska mora “iskorijeniti skupine i pojedince odgovorne za ovakve postupke”.

Hollande je sazvao hitnu sjednicu vijeća za obranu i vratio se u Francusku, prenose agencije.

Komentiraj

Source:V.T./Hina