EPA/JOERG CARSTENSEN

Uhićen napadač iz berlinske podzemne željeznice

Dvadesetsedmogodišnji državljanin Bugarske koji je krajem listopada u berlinskoj podzemnoj željeznici gurnuo prolaznicu niz stepenice i nanio joj teške tjelesne ozljede, uhićen je u subotu navečer i u nedjelju priveden istražnom sucu nakon čega je zadržan u pritvoru.

“Istraga treba pokazati je li posrijedi kazneno djelo nanošenja teških ozljeda ili pokušaj ubojstva“, priopćilo je državno odvjetništvo u Berlinu u nedjelju. Osumnjičeni Svetoslav Stojkov se nije izjasnio glede optužbi.

Tereti ga se da je krajem listopada u jednoj stanici podzemne željeznice u Berlinu brutalnim udarcem nogom u leđa gurnuo prolaznicu niz stepenice, nakon čega je žrtva zadobila teže ozljede glave i ekstremiteta.

Još tijekom istrage snimka kontrolne kamere podzemne željeznice proširila se internetom i izazvala gnušanje diljem svijeta. Nekoliko poznatih osoba iz svijeta estrade ponudilo je novčane nagrade za osobu koja bude informacijama doprinijela uhićenju osumnjičenog.

Nakon otkrivanja jedne od osoba vidljivih na snimci, bugarski mediji su utvrdili identitet napadača tvrdeći da je riječ o Romu iz naselja na rubu grada Varne koji već neko vrijeme zajedno sa suprugom živi u Berlinu, gdje je radi kao pomoćnik u kuhinji. Tog oca troje djece u Bugarskoj se tereti za nekoliko kaznenih djela, između ostalog za nanošenje tjelesnih ozljeda i pljačke.

Nakon dojave jednog putnika, policija je u subotu navečer dočekala Stojkova na berlinskom autobusnom kolodvoru kamo je osumnjičeni doputovao iz Marseillesa.

Istraga zbog nepružanja pomoći se vodi i protiv osoba koje su bile u pratnji Stojkova, među njima i protiv osumnjičenikova mlađeg brata.

Komentiraj