FaH

UHIĆEN MALOLJETNI MIGRANT: Osumnjičen za ubojstvo zaposlenice prihvatnog centra

Maloljetni tražitelj azila uhićen je u ponedjeljak u Švedskoj zbog sumnje da je počinio ubojstvo 22-godišnje zaposlenice prihvatnog centra za maloljetne migrante bez roditelja, priopćila je policija.

 Mladić, čiju dob i nacionalnost policija ne navodi, sumnjiči se za ubojstvo mlade zaposlenice hladnim oružjem u prihvatnom centru u Molndalu, nedaleko od Goeteborga. Djevojka je pretrpila tako teške ubodne rane da joj nije bilo pomoći te je preminula u bolnici.

Incident se dogodio na dan kada je policija od vlade zatražila hitno zapošljavanje preko 4000 dodatnih policajaca zbog povećane terorističke opasnosti, osiguravanja granica i uvođenje reda u prihvatne centre za migrante.

“Ova vrst intervencije postaje sve učestalija. Sve više smo suočeni sa sličnim događajima”, kazao je glasnogovornik policije Thomas Fuxborg. Ravnatelj policije Dan Eliasson upozorava da je dolazak neočekivano velikog broja migranata (163.000 u 2015. na 9,8 milijuna stanovnika) opteretio snage reda u cijeloj zemlji.

“Interveniramo na brojna kršenja javnog reda u centrima za migrante. U nekim mjestima te intervencije uvelike opterećuju policijske resurse. To nije bio slučaj prije šest mjeseci i stoga ne možemo biti učinkoviti na drugim područjima”, objasnio je Eliasson.

Švedska je zbog navale migranata u studenom ponovo uvela kontrolu granica.

Komentiraj