Uhićen bjegunac koji je BMW-om htio pregaziti policajce

Dino Stanin/PIXSELL

Interventna policija PU sisačko-moslavačka uhitila je 32-godišnjeg muškarca, koji je prije četiri dana utočio gorivo ne plativši račun, a onda je pokušao pregaziti policajce, ukrao motor, još jedan automobil, pokušao iznuditi novac…

Policija je na svojim stranicama objavila detalje slučaja. Navode kako su muškarca zatekli u subotu ujutro u 6.30 sati u mjestu Šaševa pokraj Gline u Mercedesu zagrebačkih tablica. Utvrđeno je da se radi o istom čovjeku koji je 27. studenog na benzinskoj pumpi u Zadru utočio gorivo u svoj BMW te se, bez da je platio račun, odvezao na područje Bokanjca gdje je provalio u elektroinstalacijski obrt i pokušao ukrasti veću količinu kablova. Policajci su nedugo nakon provale otkrili njegov auto na parkiralištu, a kada su ga pokušali identificirati, pokušao je pregaziti policajce pri čemu je oštetio dva parkirana vozila, prenosi RTL.

Potom su policajci pucali u gume njegova BMW-a nakon čega se muškarac, usprkos propucanim gumama, nije zaustavio. Napušteni automobil pronađen je u drugoj ulici, ali priča ovdje još nije završena. Naime, osumnjičeni je provalio u pekaru iz koje je ukrao 2200 kuna u ključeve vozila Opel Kombo s kojim se odvezao u Bibinje, gdje je prijeteći nožem pokušao od 31-godišnjaka iznuditi veći novčani iznos.

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici ukrao motocikl Yamaha kojeg je ukrcao na Opel Kombo, a onda se odvezao do svoje kuće, uzeo svoju djecu i odvezao ih sve do Zagreba. Na Borongaju se sklonio kod 31-godišjeg prijatelja. Policija je pronašla ukradeni motor i Opel Kpmbo, na kojem se nalazile registarske pločice od drugog vozila.

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva policijskih službenika, teške krađe, krađe vozila i motora, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava, navode iz policije.

DAR-MAR U ZADRU Htio pregaziti policajce pa mu pucali u gume

Komentiraj