Ugostiteljski objekti naseljima u Istri mogu raditi na otvorenom do ponoći

Stožer civilne zaštite Istarske županije u subotu da ugostiteljski objekti u Istri poput noćnih klubova, noćnih barova, disco klubova u naseljenim mjestima mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru najdulje do ponoći.

Izvan naseljenog područja ugostiteljski objekti koji imaju rješenje o minimalnim uvjetima nadležnog upravnog tijela, mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru, i dulje, dodali su iz Stožera.

Suglasnost o mogućnosti produljenja radnog vremena donosi Stožer civilne zaštite Istarske županije. Radno vrijeme potrebno je uskladiti s komunalnim redom na području.

“Sukladno izmjenama odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja, djeca mlađa od 12 godina, koja na okupljanju ili svečanosti – na kojima mogu biti prisutne samo osobe koje posjeduju EU digitalne covid potvrde – dolaze s roditeljima s EU digitalnim covid potvrdama, izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne covid potvrde”, zaključili su.

Komentiraj