Ugostitelji kod Plenkovića: “Sezona je ugrožena, ovo je cirkus”

Predstavnici ugostitelja u srijedu su u Vladi premijeru Andreju Plenkoviću predali zahtjeve za spas turizma. Nakon sastnka s premijerom obratili su se javnosti.

“Predali smo dva seta zakona, izmjene zakona o PDV-u i izmjene zakona u radu. Iskreno vjerujem da će prevladati razum. Što prije to bolje”, rekao je predstavnik ugostitelja novinarima, prenosi Index.

Novinari su ugostitelje pitali je li sezona ugrožena. “Da. i sami možete vidjeti da ima puno lokacija na Jadranu u kojima je pad gostiju. Nismo konkurentni”, odgovorili su.

“Ne možemo servisirati vlastite potrebe, to je kritično. Drugih izbora više nemamo. Nadamo se da će prvi put neko stati pred kamere, reći da je spreman na promjene i priznati svoje pogreške”, dodali su.

Ugostitelji pšoručuju kako mora doći do promjena. “Ekonomska i bila koja logika nameće da do promjena mora doći. Smisao države bi trebao biti da radi za svoje građane. Ako radimo 28% BDP-a, ne bi trebali biti žrtve. Podaci pokazuju da je ovo cirkus. Što se srpanjske rupe tiče, to je dovoljan argument za bilo što. Sad sezona više nije ni od 7. do 9. mjeseca”, zaključili su.

Komentiraj