Međunarodna ljetna glazbena škola, koja već već 23 godine djeluje u mjestu Pučišća na otoku Braču, ove godine kao posebne goste najavljuje Richarda Overilla, uglednog profesora na odjelu za informatiku na King’s Collegeu u Londonu, te gitarista i profesora na Umjetničkom sveučilištu u Zuerichu Andersa Miolina.

Međunarodnu ljetnu glazbenu školu Pučišća & Jazz radionice Bol 2017. zajednički organiziraju Osnovna glazbena škola Pučišća, Turistička zajednica Pučišća i udruga Hrvatska kulturno umjetnička baština. Seminari klasične glazbe održavaju se u Pučišćima, a jazz i popularne glazbe u Bolu.

“U Pučišćima, mjestu poznatom po kamenolomu i kvalitetnom kamenu, djeluje već 23 godine i Međunarodna ljetna glazbena škola, projekt koji promiče hrvatsku kulturnu i umjetničku baštinu a mladima pristiglih iz Hrvatske i brojnih zemalja s raznih strana svijeta pruža priliku da u preljepom, opuštajućem ambijentu, daleko od svojih  matičnih ustanova, unaprijede svoje glazbeno umijeće i razmijene glazbena iskustva, dok mnogima predstavlja i odskočnu dasku za uspješnu glazbenu karieru”, priopćili su organizatori.

Ove godine, kao posebnog gosta ističu uglednog profesora na odjelu za informatiku na King’s Collegeu u Londonu Richarda Overilla, koji je došao proučavati “pomalo zaboravljene instrumente”: čembalo s pedalama, klavikord i virginal.

U Pučišća ove godine dolazi i Šveđanin Anders Miolin, gitarist i profesor na Umjetničkom sveučilištu u Zuerichu, sa svojom trinaestžičanom gitarom na kojoj muzicira samo par glazbenika u svijetu. Profesor Miolin je poliglot i uz devet jezika odlično govori hrvatski.

Kako u školi nema dobnih granica, niti su bitne godine naobrazbe, organizatori kao posebnu draž za polaznike navode muziciranja studenata s profesorima i polaznicima zrelije dobi. Za vrijeme trajanja škole brojni koncerti održavaju se u Pučišćima i raznim mjestima na Braču, a osim koncerata klase, završnih koncerata, česti su nastupi u crkvama, trgovima i izložbama, kao i, nerijetko, “spontane akcije na plaži”.

Komentiraj