Predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije Zoran Smolić u srijedu jeza Šibenikin komentirao odluku predsjednika HSS-a Kreše Beljaka o privemenom idključivanju iz stranke nekih članova.

“Predsjednik nas je trebao obavijestiti tko je i zbog čega suspendiran. Ako kaže da je pobjednik i da ima nekoliko mandata više u Saboru, onda mora objasniti zbog čega suspendira stotinu članova, među kojima je jedan župan, europarlamentarka i predsjednici općinskih i županijskih organizacija”, kaže Smolić dodajući da se vodstvo stranke mora zapitati što je naumilo i kamo ide.

“Sramotno je da čelnik jedne stranke poziva svoje suradnike da se pokaju kako ne bi bilo kažnjeni. To smo dosad jedino viđali u boljševičkim procesima kroz koje je, nažalost, hrvatsko društvo svojedobno prolazilo”, dodaje Smolić. Kaže i kako se Beljak, uoči stranačkih izbora, želi riješiti konkurencije.

“Beljak se samo danas pozvao na svoje statutarno pravo da neke ljude suspendira, a ja osobno u ovom trenutku ne mogu odlučiti je li naš stranački šef totalno poludio ili je strašno inteligentan. Možda se na ovaj način želi pozicionirati na ispražnjeno mjesto Zorana Milanovića na političkoj sceni, iako sumnjam da HSS ima taj potencijal… Ne znam, ali taj tip ili je luđak ili genijalac”, rekao je za Šibenikin ugledni HSS-obav iz Šibensko-kninske županije.

Komentiraj