Pixabay

Uglavnom oblačno i hladno, ponegdje će biti snijega

U unutrašnjosti zemlje danas će prevladavati promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, uglavnom u gorskim područjima i Slavoniji, a potkraj dana i drugdje. Na Jadranu sunčanije te uglavnom suho. Malo snijega može pasti na obali te otocima sjevernog Jadrana, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na kopnu vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, u gorskim područjima uz jake udare. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima u postupnom slabljenju. Hladno. Najviša dnevna temperatura većinom od -2 do 3, na Jadranu između 1 i 5 °C.

Zbog jakog vjetra i niskih temperatura Meteoalarm je za petak izdao upozorenja žute boje za područja Rijeke, Splita i Dubrovnika. Naračasta upozorenja zbog vrlo jakog vjetra na snazi su i za cijelu obalu.

Sutra umjereno do pretežno oblačno povremeno uz slabu oborinu, češću na kopnu. Na Jadranu će prolazno pasti malo kiše, na kopnu većinom snijeg, koji će uz porast temperature postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar slabjeti te postupno okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 do -2, na Jadranu od -2 do 2. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu od 4 do 7 °C.

Komentiraj