Ugašeni svi požari u Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Četiri požara koja su planula jučer na području Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije ugašeni su, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Dva požara na području Šibensko-kninske županije ugašena su. U dopodnevnim je satima primijećen požar na području Sitno Donje-Ilići, a kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 107 hektara. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 44 vatrogasca s 16 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 20 sati, a ugašen jutros u 7 sati, navodi se u objavi HVZ-a.

Sudjelovali su vatrogasci iz Šibenika i Drništa te Perkovića, Brodarice-Krapanj, Unešića i Ružića, a u pomoć su im stigli i četiri protupožarna zrakoplova Canadair te dva Air-Tractora.

Bila je zaprimljena i dojava o požaru na području uvale Svetog Petra, u kojem je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini 0,75 hekatara. Požar je ugašen u 19,42 sati, a u gašenju je sudjelovao 21 vatrogasac sa sedam vozila uz jedan zrakoplov Canadair.

Uspješno lokalizirani požari i na Pelješcu te na području Gornji Brgat

JVP Dubrovački vatrogasci gasili su požar na području Gornji Brgat koji je zahvatio površinu od devet hektara. Na intervenciji ju sudjelovalo 43 vatrogasaca s 15 vozila, a požar je ugašen oko 15 sati.

Nedugo zatim zaprimljena je dojava i o požaru na području Pelješac-Lovište koji je gorio na 50 hektara. U gašenju je sudjelovalo 20 vatrogasaca s 12 vozila, uz pomoć jednog Canadaira. Požar je lokaliziran u 14 sati.

Komentiraj