– U glavnoj borbi večeri UFC spektakla Fight Night 86 u ispunjenoj zagrebačkoj Areni Brazilac Junior dos Santos je jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi pobijedio Amerikanca Bena Rothwella.

Bio je to sudar dvojice iskusnih borac. Amerikanac je u karijeri odradio 46 borbi, a Brazilac 22. ‘Big Ben’ je od 36 službenih pobjeda čak 33 završio prekidom (20 nokauta i 13 prekida polugom) dok je Cigano od ukupnih 18 dobivenih mečeva 14 završio prije sudačke odluke (12 nokauta i 2 prekida polugom).

“Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo. Sretan sam što sam mogao pobijediti za vas večeras,” kazao je Brazilac nakon borbe.

Zanimljivo je bilo i u borbi između Amerikanca Derricka Lewisa i Brazilca Gabriela Gonzage. Na koncu je slavio Lewis brutalnim nokautom u prvoj rundi. Amerikanac je serijom udarac oborio brazilskog borca, a potom na podu završio posao.

U jednom od vrhunaca večeri hrvatski borac Igor Pokrajac usprkos velikoj podršci s tribina nije uspio pobijediti Poljaka Jana Blachowicza. U atraktivnoj borbi na koncu je Poljak slavio sudačkom odlukom. Zanimljivo, i drugi hrvatski borac koji je nastupio u Areni Filip Pejić je također izgubio od Poljaka. U uvodnom dijelu programa Pejić  je u svom UFC debiju doživio poraz od Damiana Stasiaka. Poljak je riješio borbu ‘gušenjem’ sredinom prve runde.

“Bila je to žestoka borba, pokušao sam pružiti najbolje. Ponosan sam što smo uspjeli ispuniti Arenu i bila mi je čast nastupiti pred ovim navijačima. Sutra se vraćam u dvoranu treninzima. Želim svima pokazati da ću idućom prigodom biti bolji”, kazao je Pokrajac nakon meča.

Ukupno je na programu zagrebačkog UFC spektakla bilo 13 borbi, a onaj glavni dio sadržavao je njih šest. Veliku pažnju izazvala je i borba dviju djevojaka u kojoj je Ruskinja Maryna Moroz je jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde porazila Rumunjku Cristinu Stanciu.

U Areni se pojavio i legendarni hrvatski borac Mirko Filipović, ali samo kao gledatelj na tribinama. ‘Cro Cop’ je ušao u Arenu uz ovacije navijača i zvukove pjesme grupe Duran Duran “Wild boys” koja ga je pratila cijelu karijeru. Zanimljivo, među gledateljima je bio i hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić, inače veliki ljubitelj borilačkih sportova.

Komentiraj