UEFA u srijedu i četvrtak odlučuje o sudbini Lige prvaka i Europske lige

U srijedu i četvrtak, 17. i 18. lipnja, putem videolinka održat će se sjednica Izvršnog odbora UEFA-e čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Sjednica počinje u srijedu od 12 sati, a nastavlja se u četvrtak od 9 sati.

Vlada europskog nogometa raspravljati će o organizaciji preostalih utakmica ovosezonskih izdanja Lige prvaka i Europske lige, kao i sustavu natjecanja za sljedeću sezonu, a zatim i o nastavku natjecanja u Ligi prvakinja i UEFA Ligi mladeži.

Prema neslužbenim informacijama UEFA će tom prilikom donijeti odluku da Istanbul i Gdansk neće biti domaćini finala ovosezonske Lige prvaka i Europske lige nego da će se umjesto toga u Portugalu i Njemačkoj održati turniri na kojima će sudjelovati osam najboljih ekipa iz ova dva natjecanja. Prethodno je potrebno da se dovrše svi dvoboji osmine finala.

Turnir osam najboljih Lige prvaka bi se tako održao u Lisabonu. Četvrtfinala bi se prema informacijama Sky Italije igrala 12., 13., 14. i 15. kolovoza, polufinala bi bila na rasporedu 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza.

Kad je u pitanju Europska liga domaćini četvrtfinalinih ogleda bi trebali biti Duisburg, Gelsenkirchen, Frankfurt i Koln, turnir bi se igrao od 10. do 21. kolovoza s finalnom utakmicom u Kolnu.

IO UEFA-e će na sjednici razgovarati i o gradovima domaćinima i rasporedu utakmica Europskog prvenstva sljedećeg ljeta, preostalim kvalifikacijskim utakmicama i rasporedu susreta u nadolazećoj Ligi nacija, te ždrijebu europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Osim toga dogovarat će se kalendar i format natjecanja za Europska prvenstva U21 i U19 te Europskog prvenstva za nogometašice U17, kao i  futsalskih natjecanja.

Komentiraj