EPA/PETER POWELL

UEFA SE OPRAVDAVA ODABIROM BASELA Klopp: “Na finalu bi moglo biti i sto tisuća navijača”

Trener Liverpoola Jürgen Klopp najavio je da će ‘Redsi’ u finalu Europa lige protiv Seville iskoristiti sve prilike koje im se ukažu. Nakon što su izgubili prvu utakmicu polufinala od Villareala, odličnom jučerašnjom predstavom na Anfieldu, ‘Redsi’ su potopili ‘španjolsku podmornicu’ sa 3:0 i izborili finale protiv Seville koje je na rasporedu 18. svibnja u Baselu.

“Kada igrate kao što smo mi danas igrali, želite sve. I upravo ćemo to pokušati ostvariti. Otići ćemo u Basel i pokušati uzeti sve za ovaj predivan klub”, kazao je Klopp nakon jučerašnje pobjede. Biti će to prvo Liverpoolovo europsko finale, od poraza u finalu Lige prvaka od Milana 2007. godine.

Od 11 europskih finala u kojima su nastupali, ‘Redsi’ su slavili pet puta. Uspiju li poraziti Sevillu, koja cilja na treći uzastopni naslov u Europa ligi, izjaednačit će se sa Španjolcima kao najuspješnija momčad u natjecanju sa četiri pobjede te osigurati Ligu prvaka sljedeće sezone.

Liverpool je i u četvrtak imao nevjerojatnu podršku s tribina na Anfieldu, a sve je počelo dočekom autobusa igrača na ulicama Liverpoola. Klopp kaže kako bi u Basel moglo otputovati i do sto tisuća navijača Liverpoola, iako stadion Basela prima samo 35 tisuća ljudi, a Liverpool je dobio nešto malo više od deset tisuća ulaznica.

Mnogi spominju ogromnu promjenu koju nje doživio Liverpool dolaskom karizmatičnog Nijemca. Među onima čiji je uspon najzapaženiji hrvatski je branič Dejan Lovren, koji se, pišu britanski mediji, napokon dokazao kao pojačanje kakvo je trebao biti od svog dolaska na Anfield.

UEFA se opravdava odabirom stadiona

Mnogi su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da se finale Europa lige igra na stadionu Basela, koji prima samo 35 tisuća navijača. Stadion Basela tako je postao drugi najmanji stadion na kojem su se održavala finala ovog natjecanja. UEFA napominje kako su odluku o domaćinstvu finala donijeli u rujnu 2014. godine, kada nisu mogli znati koji će klubovi igrati u finalu.

“Najveći europski stadioni obično su rezervirani za finala Lige prvaka, a UEFA nastoji odabrati manje, kvalitetne stadione za finala Europa lige. Pokušavamo dati priliku većem broju naših članica diljem Europe da ugoste neke od najboljih momčadi, te navijačima priliku doživjeti i gledati veliko finale u njihovim zemljama”, priopćili su iz UEFA-e.

Liverpool je za finale dobio 10.236 ulaznica, kao i Sevilla. Dodatnih osam tisuća ulaznica odlazi u slobodnu prodaju, a ostatak će pripasti lokalnim odborima, nacionalnim udruženjima, komercijalnim partnerima i medijima.

Trener Liverpoola kazao je kako bi mogao naći barem 30 milijuna ljudi koji bi voljeli pogledati susret ‘Redsa’ i Seville. “Čak se isplati otići u Basel i bez karte, samo da se bude u blizini stadiona i uživa u nevjerojatnoj atmosferi i životu Liverpoolovog navijača”, rekao je Klopp, a Liverpool je potom ipak pozvao igrače da ne putuju u Basel na finale bez ulaznice.

Komentiraj