UEFA POSLALA ‘ČESTITKU’ Dinamo kažnjen s 40 tisuća eura zbog divljanja navijača u Torinu

PIXSELL

Najviše europsko nogometno rijelo UEFA, u srijedu je na adresu zagrebačkog Dinama poslala kaznu u iznosu od 40 tisuća eura, zbog divljanja njihovih navijača u Torinu tijekom utakmice Lige prvaka između Juventusa i Dinama.

Skupina od dvjestotinjak Bad Blue Boysa stigla je u Torino bez ulaznice za utakmicu, er nisu prošli standardiziranu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica. Pokušali su kod gostujućeg sektora nasilno ući na stadion, te su se kasnije i sukobili s redarskom službom, policijom, kao i navijačima Dinama koji su na utakmicu doši s važećim ulaznicama.

Također, u UEFA-inom se službenom obrazloženju kazne navodi i kako je osiguranje za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska na stadion moralo koristiti vodeni top. Top su koristili i nakon što su navijači Dinama zapalili tri baklje.

“Zatečeni ovom drakonskom kaznom, ali nažalost ne i previše iznenađeni događajima koji su doveli do te kazne, još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem modri klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška momčadi u obrani naslova prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu”, poručili su na službenoj stranici Dinama.

Komentiraj