UEFA otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Lige nacija u Beču protiv Austrije (1:3). Disciplinski postupak otvoren je zbog bacanja predmeta, paljenja baklji te rasističkog ponašanja dijela hrvatskih navijača na stadionu Ernst Happel. Kako je HNS recidivist prijeti mu daljnje ograničavanje kapaciteta stadiona, a moguće i utakmica bez prisustva gledatelja.

Podsjetimo, HNS je u srpnju ove godine zbog diskriminacijskog ponašanja navijača na utakmici 2. kola Lige nacija koja je između Vatrenih i Francuske odigrana 6. lipnja na Poljudu kažnjen s 15.000 eura i zatvaranjem jedne tribine od najmanje 3.000 mjesta za dvoboj 5. kola s Danskom koji je odigran 22. rujna na stadionu Maksimir u Zagrebu. Uz to prije početka susreta na travnjaku je bio razvijen veliki transparent s logom UEFA-e i porukom “Ne rasizmu”. Sporni su tad bili povici “Cigane, cigane” upućeni sucu utakmice Marcu Guidi iz Italije.

Savez je također kažnjen s 8.000 eura zbog ulaska navijača u teren tijekom utakmice 1. kola Lige nacija između Hrvatske i Austrije u Osijeku.

Komentiraj