UEFA na korak do ukidanja pravila o pogotku u gostima

Uefin odbor za klupska natjecanja je na današnjem sastanku u Portu glasovao za ukidanje pravila o više golova u gostima koje vrijedi u slučaju da su momčadi u nokaut fazi natjecanja nakon odigrane obje utakmice postigle izjednačen rezultat.

Sad je na potezu Izvršni odbor UEFA-e koji po ovom pitanju treba donijeti konačnu odluku, no vlada europskog nogometa uglavnom prihvati prijedloge koji dolaze od strane odbora.

Pravilo o golu u gostima je prvi puta uvedeno 1965. godine.

Ranije objavljeno:

UEFA će u petak u Lisabonu u predvečerje finala Lige prvaka na sastanku svog tijela zaduženog za europska klupska natjecanja raspravljati o ukidanju pravila pogotka u gostima koje u utakmicama nokaut faze daje prednost momčadi koja je dala više golova na suparničkom terenu kada je konačni rezultat izjednačen.

Prva nagađanja da europski nogometni vlastodršci razmatraju ukidanje ovog pravila iznijeli su talijanski mediji u travnju ove godine, a tada je predviđano da će ono i dalje ostati važeće ukoliko je rezultat izjednačen nakon 180 minuta igre dok bi se isto ukinulo u slučaju produžetaka.

Nove informacije koje donosi britanski Times sugeriraju da bi pravilo nakon 56 godina primjene moglo biti u potpunosti ukinuto. Ukoliko Uefin odbor u petak prihvati predloženu izmjenu uslijedio bi proces izmjene pravila nogometne igre.

Komentiraj