UEFA i CONMEBOL dogovorile EuroAmerica kup

CONMEBOL i UEFA su najavili proširenje dosadašnje suradnje te organizaciju utakmice između pobjednika CONMEBOL Copa América 2021 Argentine i pobjednika Euro 2020 Italije koja će biti odigrana u lipnju 2022. godine. Mjesto odigravanja bit će poznato naknadno.

Organizacija ove utakmice dio je proširenja suradnje između CONMEBOL-a i UEFA-e s posebnim naglaskom na ženske kategorije nogometa, mali nogomet i mlade, razmjenu sudaca, kao i programe tehničkog treninga.

Sporazum koji su postigle obje organizacije trenutno pokriva tri izdanja ove utakmice između odgovarajućih kontinentalnih pobjednika, a uključuje i otvaranje zajedničkog ureda u Londonu koji će biti zadužen za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa.

Ovim sporazumom CONMEBOL i UEFA izražavaju svoju predanost razvoju nogometa izvan svojih geografskih područja, kao most koji ujedinjuje ljude, zemlje, kontinente i kulture, navodi se u izjavi.

Vijeće CONMEBOL-a i Izvršni odbor UEFA-e također su izrazili čvrstu volju za nastavkom suradnje u drugim pitanjima od zajedničkog interesa u budućnosti.

Komentiraj