facebook

Hrvatski futsal prvak Nacional plasirao se u drugu fazu natjecanja u UEFA Futsal Cupu nakon što je osvojio prvo mjesto u skupini C uvodne runde natjecanja.

Nacional je na turniru u Podgorici osvojio prvo mjesto pobijedivši sva tri suparnika i tako izborio prolaz u ‘Main rounde’ Lige prvaka. Nacional, kojeg vodi trener Robert Grdović je u prvom kolu pobijedio velški Cardiff University 11-0, potom je bio još uvjerljiviji protiv irske ekipe Blue Magic ostvarivši pobjedu 15-0, a u dvoboju za prvo mjesto Nacional je slavio protiv domaćina Titograda 4-1.  Strijelci u ključnom dvoboju za prolaz bili su Mladen Kocić (3:06), Borko Surudžić (8:59), te Kristijan Grbeša (16:19, 21:51), dok je pogodak za crnogorski sastav zabio Darko Bojanović (2:14).

Hrvatski prvak nastavlja natjecanje u skupini 6 ‘Main rounde’ gdje ga očekuje mađarski prvak ETO FC Gyor, engleski prvak BU London FC, te bjeloruski prvak LSM Lida. Prve dvije momčadi iz ove skupine izborit će plasman u Elitnu skupinu Lige prvaka gdje su već aktualni prvak Europe Kairat Almaty iz Kazahstana kao i drugolasirana momčad Kazahstana Tulpar Karagandy, prvak španjoslke Inter FS i prvak Srbije Ekonomac iz Kragujevca.

Komentiraj