UEFA: Finale Lige prvaka u Istanbulu unatoč novom lockdownu u Turskoj

UEFA je potvrdila u petak da računa da će se finale Lige prvaka 29. svibnja igrati u Istanbulu unatoč tome što je pandemija Covida-19 u Turskoj uzrokovala treće zatvaranje koje je na snazi od četvrtka.

Prema francuskom RMC Sportu kao i britanskom “Daily Mailu”, UEFA je čak razmatrala mogućnost da preseli finale negdje drugdje zbog zdravstvenih razloga.

“Finale će se igrati u Istanbulu 29. svibnja, ali uz ograničeni broj gledatelja. Dobili smo uvjerenje da je zatvaranje u Turskoj privremeno, do 17. svibnja i da neće utjecati na utakmicu”, objavila je UEFA.

“UEFA će nastaviti surađivati s turskim nogometnim savezom, lokalnim i nacionalnim vlastima kako bi organizirala utakmicu u sigurnim uvjetima”, dodaje europska nogometna federacija, napominjući kako će informacije o kapacitetu stadiona biti objavljene kasnije.ž

Najveći broj zaraženih u Europi

S najvećim brojem zaraženih u Europi Turska je u četvrtak navečer ušla u novi lockdown sa zatvaranjem svih tvrtki koje nisu neophodne za život i s ograničavanjem kretanja između regija.

Finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati na stadionu Atatürk, i prošle se godine trebalo održati u Istanbulu, ali je zbog pandemije UEFA promijenila planove i organizirala “Final 8” u Lisabonu u kolovozu.

U finalu će se susresti pobjednici ogleda Real Madrid -Chelsea (1-1)  i PSG – Manchester City (1-2).

Komentiraj