UEFA Finale Lige prvaka moglo bi se odigrati i u New Yorku

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Novi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin otkrio je kako bi se finale Lige prvaka moglo odigrati izvan granica Europe. Slovenac je rekao kako će ‘oživjeti’ procese licitacije za domaćinstvo finala, a čak je otvoren ideji da se ono igra u New Yorku.

“To bi mogla biti dobra ideja, ali moramo o tome razgovarati”, rekao je Čeferin koji je za šefa UEFA-e izabran prošlog mjeseca. Dosada se 61 finale nejelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja igralo u Europi, ali Čeferin smatra da navijačima ne bi bio problem ‘potegnuti’ sve do New Yorka.

“Udaljenost između Portugala i Azerbajdžana otprilike je ista kao da idete u New York. Ali, ipak se radi o europskom natjecanju, pa ćemo dobro promisliti”, rekao je.

Najavljena je i promjena početka utakmica, koje se tradicionalno igraju u 20:45 sati. Također, kako bi dodatno privukli sponzore i veći broj gledatelja u, primjerice Kini i SAD-u, razmatra se mogućnost da se polufinala prebace za vikend. Od 2010. godine finale Lige prvaka igra se subotom.

Ipak, Slovcenac je svjestan kako bi se micanje satnica moglo odraziti na nacionalna prvenstva.

Na pomolu je, priča se, i osnivanje ‘Sjevernoatlanske lige’, koja bi bila alternativa Ligi prvaka, ali u njoj bi sudjelovale ekipe iz manjih europskih naroda. Čelnik danske Superlige poručio je kako je ta ideja loša, ali apsolutno potrebna.

Komentiraj