UEFA dozvolila prisustvo gledatelja na Superkupu

Izvršni odbor UEFA-e danas je donio odluku da će se susret europskog Superkupa u kojem se 24. rujna u Budimpešti susreću Bayern i Sevilla igrati uz prisustvo gledatelja na Puskás Aréni.

Na stadion kojim prima 67.215 gledatelja biti će dozvoljeno popuniti jednu trećinu kapaciteta. Navedeni dvoboj biti će prilika da se prouči utjecaj gledatelja na Uefin protokol koji se bavi povratkom nogometnih aktivnosti nakon prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Preostale utakmice pod okriljem UEFA-e će se pak i dalje igrati bez prisustva gledatelja kako je od strane “vlade europskog nogometa” odlučeno još 9. srpnja.

“Iako je bilo važno pokazati da se nogomet može nastaviti u teškim vremenima, bez navijača, igra je time izgubila dio svog karakter. Nadamo se da ćemo iskoristiti UEFA Superkup u Budimpešti kao pilot kojim će početi povratak navijača na naše utakmice. Blisko surađujemo s Mađarskom nogometnom federacijom i tamošnjom vladom na provedbi mjera za osiguranje zdravlja svih koji posjećuju i sudjeluju u igri. Nećemo riskirati sa zdravljem i sigurnošću ljudi.”, izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Uefina administracija će i dalje u suradnji s 55 nacionalnih nogometnih saveza nastaviti pratiti razvoj situacije s pandemijom kako bi se kad to dopuste okolnosti dopustio povratak gledatelja i na ostale utakmice koje se igraju pod kapom krovne europske nogometne organizacije.

Komentiraj